Ta bra kort med din mobiltelefon

ta kort med mobiltelefonen

Många av dagens mobiltelefoner har så bra kameror att det går att ta bilder som är fullt jämförbara med bilder tagna med vanlig kamera. Så tänkte dela med mig av ett par bra tips för hur du ska göra på bästa sätt. Se till att skydda telefonen med mobilfodral för en iPhone X och XS, eller ett skal som passar din modell av telefon. Sedan är det bra att se till att utnyttja kamerans funktioner och att prova sig fram.

Bra tips för dig som vill få bra kort med mobilen

Ett bra tips du kan ta till dig är att du ska ta många bilder på ett och samma motiv. Det är bättre att ta för många. Det är bara att slänga de du inte tycker blev bra. Sedan så är det så att det går att ställa in skärpan även med mobiler. Genom att peka på skärmen kan du sätta både skärpa och exponering. 

Det finns blixt på kameran i mobiltelefonen. Dock bör den användas sparsamt. Det blir oftast bättre resultat utan. Sen så finns det även en zoomfunktion på mobilkameran, men resultatet blir ofta ganska dåligt. Då är det bra mycket bättre att gå nära det du ska fota istället. 

Andra saker att tänka på är var du har ljuset och hur det faller. Samt att testa dig fram, våga vara lite mer aktiv som fotograf. Sedan, glöm inte att spara dina bilder i datorn eller i ditt moln och inte bara i telefonen. 

 

 

 

7 Jun 2019

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Aerofoto tillhandahöll en tjänst för flygfoto.
De använde en zeppelinare som gjorde att kostnaden var en bråkdel jämfört med kort tagna från helikopter/flygplan.

Utöver zeppelinare användes en 17 meters teleskopmast samt att man tog bilder även från marken.

Ett kort tag under 2008 drev Attila Gál som låg bakom Aerofoto en blogg på nätet, men inga inägg har gjorts på flera år. 2009 hade nya inlägg gjorts på en annan blogg.

Så här kan det se ut, när man är uppe i en zeppelinare;