Få upp likviditeten snabbt och lätt

Om man har ett litet företag, kanske då som fotograf, så kan det vissa månader kännas svårt att få ihop det. Även om man har kunder så ska de ju betala för sig och har de då många dagar på sig så dröjer det innan pengarna kommer in. Det som kan hända då är att man får en lite sämre likviditet. Alltså att man själv har en betalningsförmåga som är lite sämre. Man har ju ofta egna räkningar och fakturor som behöver betalas. Det man kan göra då är att kolla in fakturabelåning. Det innebär helt enkelt att man belånar de fakturor man ställt ut till sina kunder.

Man kan sälja faktura med

Utöver fakturabelåning så finns det även det som heter sälja faktura. Det är alltså då ett företag som ägnar sig åt fakturaköp som köper de fakturor du ställt ut till kunderna. Dina kunder betalar då direkt till dem som köpt dina fakturor. Du får dina pengar av dem du sålt fakturan till och det oftast direkt.

Bra likviditet är ett måste

Om ditt företag har en låg likviditet varje månad så kan det vara bra att även se över andra delar och se om det finns saker att ändra på så att du kan öka upp den på ett bra och beständigt sätt. Det så att du inte behöver belåna faktura varje månad, för det kanske inte direkt håller i längden att göra det. 

23 Mar 2020

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Aerofoto tillhandahöll en tjänst för flygfoto.
De använde en zeppelinare som gjorde att kostnaden var en bråkdel jämfört med kort tagna från helikopter/flygplan.

Utöver zeppelinare användes en 17 meters teleskopmast samt att man tog bilder även från marken.

Ett kort tag under 2008 drev Attila Gál som låg bakom Aerofoto en blogg på nätet, men inga inägg har gjorts på flera år. 2009 hade nya inlägg gjorts på en annan blogg.

Så här kan det se ut, när man är uppe i en zeppelinare;