Flygfotografering kan skapa drömmar

Att ta bilder från luften är kul och det spelar ingen roll om man klättrar upp i en mast, använder en drönare eller sitter i ett flygplan. Det perspektiv man får är helt oslagbart och man får se saker på ett sätt som är få förunnat. Det skapar också många tankar och drömmar hos mig och efter att ha fotograferat en hel del hus från luften så har jag börjat bli riktigt sugen på att bygga ett eget hus. Jag vet en tomt jag kan få väldigt billigt, det är en släkting som äger marken, men det lutar rätt så bra där. Så ska jag bygga nytt hus där så får jag nog bygga sutteränghus för att slippa schakta bort typ en miljon kubik med jord först. 

Kul tips för dig som gärna fotar med mobilen

Drömmen om ett nytt hus lever vidare, men under tiden jag sparar pengar så kommer jag fortsätta att fota och ge tips till dig som vill bli en bättre fotograf. Här kommer ett av mina bästa tips för fotografering med mobilen.

Använd inte zoom-funktionen! Det kanske låter lite konstigt men det är ett faktum att zoom på mobilkameran inte är helt optimal. Om du zoomar in så kommer du att förlora skärpan, och det är svårt att hålla kameran still så du inte får skakningar. Gå hellre riktigt nära motivet. Tänk också på att moderna mobiler har kamera där du kan ställa in skärpan manuellt. Testa, det blir mycket bättre bilder. 

20 Dec 2019

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Aerofoto tillhandahöll en tjänst för flygfoto.
De använde en zeppelinare som gjorde att kostnaden var en bråkdel jämfört med kort tagna från helikopter/flygplan.

Utöver zeppelinare användes en 17 meters teleskopmast samt att man tog bilder även från marken.

Ett kort tag under 2008 drev Attila Gál som låg bakom Aerofoto en blogg på nätet, men inga inägg har gjorts på flera år. 2009 hade nya inlägg gjorts på en annan blogg.

Så här kan det se ut, när man är uppe i en zeppelinare;