Fotografera annorlunda saker

Som fotograf kan man få en mängd olika sorters uppdrag och fotografera en mängd olika saker. Allt handlar ju om vad man vill eller kan fotografera. Jag vill själv inte begränsa mig som en del gör. En del tar ju bara porträtt till exempelvis, men jag, jag tar kort på det mesta. Nu för ett tag sedan så fick jag i uppdrag av ett företag som gör avstängningsventiler att fota en del saker åt dem. Dels var det att fotografera när de utförde ventilservice, men även produkter som just ventiler och annat. 

Alla jobb är bra jobb

Tar man kort på produkter är det inte så att man kan be dem göra på ett visst sätt som med levande människor, men det går att få det snyggt på andra sätt. Det gäller bara att veta hur man ska fotografera och så. Människor var ju med när jag fotade ventilservicen, men de fick ju jobba på så som de brukar så tog jag korten utifrån det. Det går ju inte ha modebilder på kort som visar hur ett jobb görs, eller hur. Det är ju lite roligare med modebilder, och såna typer av jobb, det ska jag villigt erkänna, men som frilansande företagare och fotograf ska man vara glad att man får olika sorters jobb. Det ger ju pengar in om man så säger i alla fall och det är ju många gånger det räknas.

27 Sep 2018

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Aerofoto tillhandahöll en tjänst för flygfoto.
De använde en zeppelinare som gjorde att kostnaden var en bråkdel jämfört med kort tagna från helikopter/flygplan.

Utöver zeppelinare användes en 17 meters teleskopmast samt att man tog bilder även från marken.

Ett kort tag under 2008 drev Attila Gál som låg bakom Aerofoto en blogg på nätet, men inga inägg har gjorts på flera år. 2009 hade nya inlägg gjorts på en annan blogg.

Så här kan det se ut, när man är uppe i en zeppelinare;