För dig som har ett eget företag

Är det kanske så att du som fotograf har ett eget företag? Många fotografer, de frilansar och det innebär att det kanske inte är så stadig inkomst varje månad. Är det så att du har ett par fasta kunder och väntar på att de ska betala sina fakturor till dig, men att det är ett tag kvar tills sista betalningsdagen. Då finns det lösning på detta. En smart grej är nämligen att sälja fakturor, till exempelvis invoice.se. Det som är smidigt med fakturaförsäljning är att du får pengarna näst intill direkt.

Anlita ett factoringbolag

När man ska sälja fakturor så ska man vända sig till ett factoringbolag. Besök invoice.se så hittar du ett av dessa. Det som sker när man väljer att sälja sina fakturor är att factoringbolaget de köper den av dig, men för en något mindre summa än vad den är på. Sedan är det din kund som betalar den till factoringbolaget istället för till dig. Fördelen är som sagt att när du väl sålt fakturorna, att pengara kommer in, rätt så fort, så att du kan använda dem till egna fakturor eller annat du behöver betala. Om du vill veta mer om hur mycket pengar det handlar om eller vad det är för villkor så är det bra att kontakta factoringbolaget direkt. Det finns flera såna, så jämför dem mot varandra för att få de bästa villkoren och bäst betalt.

17 Sep 2018

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Aerofoto tillhandahöll en tjänst för flygfoto.
De använde en zeppelinare som gjorde att kostnaden var en bråkdel jämfört med kort tagna från helikopter/flygplan.

Utöver zeppelinare användes en 17 meters teleskopmast samt att man tog bilder även från marken.

Ett kort tag under 2008 drev Attila Gál som låg bakom Aerofoto en blogg på nätet, men inga inägg har gjorts på flera år. 2009 hade nya inlägg gjorts på en annan blogg.

Så här kan det se ut, när man är uppe i en zeppelinare;