Flygfoton över skidorter

Något jag tycker är extrem roligt, är att ta flygfoton över olika skidorter i både Sverige och i Europa. Det händer så mycket nere på marken, som man får en bra översikt över när man befinner sig i luften. Själv är jag inte en särskilt bra skidåkare, men jag har besökt Hammarbybacken ett par gånger och försökt. Det som är lite roligt med den backen, är att en är faktiskt uppbyggd av sopor och schaktmassor. Det är alltså en konstgjord backe och hit är det många stockholmare som tar sig, när de inte kan åka till ställen som ligger långt bort. Om du blir nyfiken på denna backe, läs mer om den på Wikipedia.

Lära sig åka mer skidor

Jag skulle vilja uppleva fler skidbackar, med skidor på fötterna istället för att bara ta kort på dem från ovan. Jag kanske ska försöka lära mig att åka bättre. Måste även se till att köpa bra skidkläder och kanske egna bra skidor. Såg en bra sida med köp och sälj av diverse prylar för skidåkning. Såg att det fanns en snowboard bland annat. Det hade vart kul att lära sig med, men en sak i taget, skidor först! Så kanske dags att investera i rätt sorts utrustning och sedan ta och boka in sig på en resa igen. Finns ju många skidinstruktörer att tillgå på de allra flesta skidorter om jag inte missminner mig. Så det är ju bara att boka in mig!

25 Nov 2015

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Aerofoto tillhandahöll en tjänst för flygfoto.
De använde en zeppelinare som gjorde att kostnaden var en bråkdel jämfört med kort tagna från helikopter/flygplan.

Utöver zeppelinare användes en 17 meters teleskopmast samt att man tog bilder även från marken.

Ett kort tag under 2008 drev Attila Gál som låg bakom Aerofoto en blogg på nätet, men inga inägg har gjorts på flera år. 2009 hade nya inlägg gjorts på en annan blogg.

Så här kan det se ut, när man är uppe i en zeppelinare;