Flygfoto över en trädgård

Idag har det blivit ganska poppis att skaffa drönare som tar flygfoton och filmer över särskilda tillfällen. Foton uppifrån vid bröllop, trädgrådsfester eller studentfesten ger nya perspektiv på högtidsfoton - det är en jättekul grej!

Jag testade detta själv i somras när jag anordnade en trädgårdsfest. Det var egentligen inget särskilt med festen - några vänner, lite grillat och några flaskor vin, samt småprat in på småtimmarna. Det var en väldigt lyckad tillställning och bildmaterialet jag fick från "flygfotona" var verkligen something else. Tyvärr är de väldigt högljudda, de där drönarna, så man kan inte ha dem igång någon längre stund för då förstör man hela partyt.

Nya utemöbler förevigade

Jag hade köpt nya utemöbler trädgårdsfesten till ära och tyckte därför att det var extra skoj att få lite fräscha bilder på trädgården. Jag hade hittat dem på wegot.se som har jättemånga olika utemöbler att välja och vraka bland. Det var första gången som jag handlade möbler online och jag var lite nervös till en början hur det skulle gå, men det gick supersmidigt. 

Möblerna är riktigt fina och av god kvalitet trots lågt pris (förhållandevis). Det är dessutom skoj att då och då handla någon annan stans ifrån än IKEA.

Nästa år ska en god vän till mig igfta sig och vi har redan börjat prata om att filma bröllopet från ovan. Det kräver lite planering, men kan bli riktigt coolt om vi får till det.

Har du sett några filmsekvenser från drönare?

20 Nov 2016

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Aerofoto tillhandahöll en tjänst för flygfoto.
De använde en zeppelinare som gjorde att kostnaden var en bråkdel jämfört med kort tagna från helikopter/flygplan.

Utöver zeppelinare användes en 17 meters teleskopmast samt att man tog bilder även från marken.

Ett kort tag under 2008 drev Attila Gál som låg bakom Aerofoto en blogg på nätet, men inga inägg har gjorts på flera år. 2009 hade nya inlägg gjorts på en annan blogg.

Så här kan det se ut, när man är uppe i en zeppelinare;